2022-02-17
Invest
Yuncture News

Yuncture Invest investerar i Vividye – Revolutionerar textilindustrin!

Yuncture Invest genomför ytterligare en investering, nu i det Chalmersbaserade bolaget Vividye. Bolaget har utvecklat en av- och påfärgningsteknik till textilier, som ger möjligheten att ge klädesplagg nytt liv, i stället för att det slängs. På så sätt blir det både kostnadsbesparande och ger en minskad klimatpåverkan.

Vividye grundades 2020, men har redan nu uppmärksammats genom att exempelvis vinna Textilias hållbarhetspris och HM/Elles ”Conscious Award”. Nu vill bolaget ta nästa steg, och har därför slutfört en investeringsrunda. Förutom Yuncture Invest, kommer även Chalmers Ventures, Almi Invest, samt ängelinvesterarna Louise Lundin och Elisabeth Lundgren att investera.

Johanna Nissén Karlsson, medgrundare för Vividye, om sina tankar kring Yuncture Invest och det påbörjade kompanjonskapet: ”Vi är otroligt glada att ha med Yuncture på vår tillväxtresa. Det här möjliggör att vi kan accelerera vår verksamhet och närma oss en fullskalig produkt.”

“Det här möjliggör att vi kan accelerera vår verksamhet och närma oss en fullskalig produkt”

Gustav Larsson Utas, även han medgrundare för Vividye, fyller i: ”När vi träffade Christoffer på Yuncture i maj 2021, så kändes det bra från första början och vi visste snabbt att vi ville ha med dem i Vividye.”

Christoffer Rydhede, VD för Yuncture Invest: ”Vi fick en mycket bra känsla för Vividye med en gång, självklart tack vare den etiskt försvarbara idén, men lika mycket på personlighetsplanet när vi träffade Johanna och Gustav. Och det är en känsla som bara har förstärkts för varje dag. Det var många intresserade aktörer som ville investera, så jag är väldigt glad att Vividye valde att gå vidare med Yuncture Invest som kompanjon!”

Vividye har utvecklat en av- och påfärgningsteknik till textilier. Teknologin bygger på Chalmers-forskning och drivs av Johanna Nissén Karlsson och Gustav Larsson Utas. Mer konkret används en teknik för att applicera textiltryck av alla typer av färger och designer på textilier. Till skillnad från andra färgningsmetoder som används i dagsläget är Vividye utformad för att underlätta borttagning av färg som man inte längre vill ha på textilien.

Yuncture Invest riktar sig till spännande startup-bolag som är i behov av kapital och en aktiv investerare. Bolaget har lång erfarenhet av investeringar, både i små och medelstora bolag samt i olika branscher. Investeringarna i Yuncture kan komma både från Yunctures egen näringslivsinkubator, men även externa startup-bolag.

Söker du investering till ditt bolag?

Fyll i vårt investeringsformulär på denna sidan eller skicka ett mail till christoffer@yuncture.com