2022-08-24
Invest
Yuncture News

Yuncture Invest startar investmentbolag inom detaljhandeln

Tillsammans med Mats Bejmyr startar Yuncture Invest ett branschspecifikt investmentbolag. Via bolaget kommer de tillsammans att investera i spännande startups i bland annat branscher som detaljhandeln och Foodtech.

Tillsammans med Mats Bejmyr startar Yuncture Invest ett branschspecifikt investmentbolag. Via bolaget kommer de tillsammans att investera i spännande startups i bland annat branscher som detaljhandel och Foodtech. Till skillnad från Yuncture Invest AB, där man riktar sig brett bland branscher, väljer man alltså att med det nya investmentbolaget att fokusera på de områden som Mats har spetskompetens inom.

Yuncture har sedan 2017 framgångsrikt hjälpt och coachat startups, både via deras kostnadsfria inkubatorprogram och genom investeringar. Idén till den nya satsningen väcktes efter att Mats Bejmyr agerat mentor åt godisdrottningen Sara Serray, som år 2018 deltog i Yunctures inkubator med startup-bolaget Wellibites. Läs mer om Saras tid i inkubatorn här.

Mats har en gedigen bakgrund inom detaljhandeln med ledande roller på stora företag som Cederroth och Axfood, bland annat som VD för ett av dotterbolagen. De senaste åren har han även drivit ett eget rekryteringsbolag inom detaljhandeln samt varit VD på Maten É Klar, där TV-kocken Tareq Taylor är en av grundarna.

Yunctures VD Christoffer Rydhede om den nya satsningen:

“Att kunna kombinera Mats fantastiska spetskompetenser och erfarenheter, med Yunctures generella affärskunskaper och nätverk känns riktigt spännande. Vi har känt Mats under lång tid, och det kommer både bli spännande och roligt att arbeta närmare honom.”

Håll utkik efter vår lansering av bolagsnamnet, som kommer offentliggöras snart. Dessutom är bolagets första investering redan gjord – och även det kommer att presenteras inom kort!

För mer information, kontakta gärna:

Mats Bejmyr
mats.bejmyr@movementselect.se
070-548 48 81

Christoffer Rydhede, VD och medgrundare Yuncture
christoffer@yuncture.com
070-495 23 61