2022-06-08
HouseYuncture
Yuncture News

Välkommen till teamet, Nikita!

Det är dags att presentera Yunctures senaste tillskott, Nikita Bergum. Egentligen var Nikita på plats i moderbolaget Hammarviken tidigare än de flesta då hon 2013 gick bredvid Mats i rollen som VD-assistent. Det var under denna tid som ett stort intresse för business, entreprenörskap och företagsutveckling växte fram. Men hon erkänner att där och då var det något annat som lockade mer.

– Jag reste till alla världens hörn, säsongsarbetade i Alperna, volontärarbetade med barn i utkanten av Kapstaden i Sydafrika och sen på en skola i Guatemala. Aktivitet och extremsporter ligger mig varmt om hjärtat, så även att lära mig mer om andra kulturer. För mig var framförallt volontärresorna väldigt givande och öppnade upp min förståelse kring social hållbarhet. Jag fick massa lärdomar som jag vill ta med mig in i företagslivet.

Nikita är född och uppvuxen i Stockholm, men har spenderat mycket tid i Göteborg eftersom hennes bonuspappa är “ur-Göteborgare”, enligt henne själv. De senaste åren har hon studerat sin kandidat i International Business vid Lunds universitet med utbyte vid IE Business School i Madrid, samt tagit en magister inom Management of Growth (MATIX) på Handels i Göteborg. Det sistnämnda är ett program som kombinerar teori och praktik för att testa och förankra universitetsstudier till näringslivet med fokus på innovation, strategi, förändringsledning och ledarskap.

Nu är hon tillbaka för att bli en del av Yuncture–teamet. Det blev minst sagt ett kärt återseende då hon klev in på kontoret igen.

– Jag ser fram emot att joina Yuncturegänget. Jag har alltid drivits av nya utmaningar och att få vara i en miljö som utvecklar mig som person men också stärker mig kunskapsmässigt.

Kan du berätta mer om din roll på Yuncture?

– Jag kommer att ansvara över idéskapande, konceptualisering och etablering av Yunctures nya satsning. I stora drag handlar det om att skapa ett unikt koncept som hjälper entreprenören i dennes liv, både i sin profession – men också i privatlivet.

Så berätta mer, vad innebär det?

– Vi vill forma ett helt nytt koncept i våra framtida kontorslokaler på Lennart Torstenssonsgatan i centrala Göteborg. En miljö som man inte ska behöva lämna om man själv inte känner för det. Tanken är att vi ska erbjuda alla parametrar som en entreprenör behöver och vill ha i sitt liv. På så sätt hoppas vi attrahera och behålla fler unga entreprenörer i Göteborgsområdet.

Det låter spännande! När i tiden kommer konceptet att lanseras?

– Inom en snar framtid, vi siktar på våren 2023.

Vi är otroligt glada att Nikita hittat tillbaka till Hammarvikengruppen. Hon har definitivt vad som krävs för att utveckla Yunctures nya koncept till något helt unikt. Med tanke på att hon dessutom redan har koll på hur mycket vi värdesätter mjuka värden och att ha roligt på jobbet kommer hon passa perfekt in på Yuncture.