2022-12-07
Invest
Yuncture News

Yuncture investerar i MyBlend – siktar brett!

Yuncture Food & Retail genomför sin andra investering och även denna gång i ett tidigare inkubatorbolag, Nodge AB. Företaget är mer känt som MyBlend och tog 2019 marknaden med storm med sina portabla blenders. Tillsammans med Yuncture vill de göra det enkelt och roligt att leva mer hälsosamt och letar nu efter fler potentiella försäljningskanaler.

”Christoffer och Mats sitter på värdefull kunskap kring både entreprenörskap och detaljhandeln"

MyBlend lanserades den första maj 2019 av VD och grundare Casper Caldenby Nagy. Sedan dess har bolaget expanderat och blivit en stor återförsäljare av portabla blenders. Försäljningen har skett online och främst till kunder i Sverige, men även i USA och övriga EU. I våras inleddes en B2B-satsning där man aktivt letade efter fler försäljningskanaler, något som Yuncture och Mats Bejmyr hoppas kunna hjälpa till med.

Mats Bejmyr, VD Yuncture Food & Retail, om investeringen i MyBlend:

– Efter att ha varit mentor till Casper och MyBlend under Yunctures inkubatorprogram känns det extra roligt att få vara med och ta nästa steg. Produkten ligger rätt i tiden och jag ser många potentiella försäljningskanaler som Casper kommer att bearbeta med framgång.

– MyBlend har haft som mål att ta in mer kompetens till bolaget och det känns fantastiskt att ha med just Yuncture Food & Retail på resan. Christoffer och Mats sitter på värdefull kunskap kring både entreprenörskap och detaljhandeln, vilket gör det extra kul att även ha med dem i styrelsen, säger Casper, VD och grundare MyBlend.

Casper och MyBlend deltog i Yunctures inkubatorprogram våren 2022 och coachades då av Mats Bejmyr, Johan Berggren och Niklas Kekonius.

För mer information, kontakta gärna:

Mats Bejmyr, VD Yuncture Food & Retail
mats.bejmyr@movementselect.se
0705-48 48 81

Casper Caldenby Nagy, VD och grundare MyBlend
casper@myblend.se
0761-74 25 35

MyBlend lanserades 2019 och vill åta alla njuta av smoothies och shakes utan något krångel. De tillverkar och säljer portabla blenders som gör att du snabbt och enkelt kan blanda din favoritsmoothie var som helst och dessutom på under 40 sekunder.

Yuncture och Mats Bejmyr har bildat ett gemensamägt investmentbolag som riktar sig till bolag i bland annat Foodtech och detaljhandeln. Mats har en gedigen bakgrund inom detaljhandeln med ledande roller på stora företag som Cederroth och Axfood, bland annat som VD för ett av dotterbolagen. De senaste åren har han även drivit ett eget rekryteringsbolag inom detaljhandeln samt varit VD på Maten É Klar, där TV-kocken Tareq Taylor är en av grundarna.

*Sett till antal sålda portabla blenders i Sverige.