2024-02-01
Invest
Yuncture News

Yuncture investerar i Lumi Labs

Nu står det klart att Yuncture investerar i bolaget Lumi Labs. De utvecklar plattformen LingoLooper som ska lösa en av vår tids allra viktigaste frågor – integration och gemenskap genom språk. Plattformen, som snart finns i öppen betaversion, kan beskrivas som ”The Sims med AI för språkträning”.

Bolaget Lumi Labs kom till sommaren 2023 då grundarna Danielle och Simon precis avslutat sina gemensamma studier på Chalmers. De enades då runt en vision att utveckla en plattform som ska överbrygga gapet mellan teori och verklighet och samtidigt göra språkträning enkelt, roligt och effektivt.

AI-upplevelsen tar dig till nya länder där du får utforska olika platser och lära känna hundratals unika AI-avatarer. Det är en trygg plats där du får öva på dynamiska och verklighetstrogna samtal anpassade efter din kunskapsnivå. Efter varje loop får du direkt feedback på hur det gick, och du kan på så sätt mäta din språkutveckling över tid.

”Under 2023 låg vårt fokus på att ta fram en MVP som bevisar plattformens verkliga värde och lärandepotential. Nu gör vi oss redo att lansera LingoLooper i en öppen betaversion på AppStore och PlayStore.”, säger Danielle Karlsson, VD och medgrundare av Lumi Labs.

Lumi Labs är ett av många bolag som deltagit i Yunctures inkubatorprogram och eftersom de skapat en plattform som på flera sätt gynnar samhället i stort var det givet för Yuncture att investera, menar Christoffer:

”Det har länge varit en svår nöt att knäcka att på ett lekfullt och genomtänkt sätt kunna inkludera fler till arbetslivet genom språkinlärning, och Danielle och Simon är utan tvekan på väg att göra just detta. Att kunna vara behjälplig för ett bolag som vill lösa stora problem är givet för oss.”

Danielle om att få in Yuncture som investerare:

”När vi startade bolaget hade vi redan hört mycket gott om Yuncture från våra entreprenörsvänner. Samarbetet med Yuncture har gått från klarhet till klarhet ända sedan vi deltog i inkubatorn. Deras lyhördhet och engagemang, i kombination med deras kompetens och nätverk, har utgjort ett viktigt stöd för oss sedan dag ett. Vi är väldigt glada och stolta över att Yuncture vågat satsa på oss.”

Lumi Labs utvecklar LingoLooper, en plattform som syftar till att överbrygga gapet mellan teori och verklighet och göra språkträning enkelt, roligt och effektivt. Plattformen är utvecklad med den senaste AI-tekniken tillsammans med animation och gamification och kan enklast beskrivas som ”The Sims med AI för språkträning”.

Yuncture riktar sig till startup-bolag i tidiga faser som har behov av kapital och en aktiv investerare. Genom att vara en del av Hammarviken-koncernen har Yuncture lång erfarenhet av att bygga framgångsrika bolag. De har även ett stort nätverk av kompetens som blir tillgängligt för portföljbolagen.