2022-04-20
InvestIncubator
Yuncture News

Yuncture investerar i GuineaPig – bidrar till en hälsosam livsstil!

Yuncture Invest gör sin sjunde investering, nu i wellness-bolaget GuineaPig. Bolaget har utvecklat en app som hjälper företag att få en friskare och mer engagerad arbetsplats med digitala hälsosamma aktiviteter.

GuineaPig grundades år 2018 och drivs av Anton Bolmstedt Svanqvist och Elias Stråvik som har bakgrund inom både träning och IT-utveckling. Genom att vara integrerade i existerande plattformar som Slack och Microsoft Teams möjliggör GuineaPig maximal tillgänglighet, en social komponent och högt engagemang. I dagsläget har bolaget tusentals användare och flertalet betalande företagskunder i Norden, Australien, USA med flera.

Utöver Yuncture så investerar även Thomas Andersson, Pierre Lindmark (VD och medgrundare av Winningtemp) och Chalmers Ventures. Med det nya kapitalet hoppas VD och medgrundare Anton Bolmstedt Svanqvist att ta företaget till nästa steg, både produktmässigt och kommersiellt:

”Vi vill vara det självklara valet för företag som efterfrågar verktyg som bidrar till förbättrad work-life-balance för deras anställda. Dit ska vi nå genom en global marknadsnärvaro, samt en produkt med innehåll och funktionalitet i världsklass. Med det nya kapitalet räknar vi med att ta ytterligare steg mot denna vision”.

Eric Nilsson, Head of Incubator Yuncture:

“Vi har följt GuineaPig sedan bolaget deltog i vårt inkubatorprogram hösten 2020. Redan då fick vi en positiv uppfattning om grundarna Anton och Elias. Efter inkubatortiden så har vi sett att bolaget har fortsatt att utvecklas väl. Nu är det dags att växla upp och ta tillvara på de möjligheter som stora trender, som till exempel hälsa och distansarbete medför. Extra roligt är det givetvis att stötta bolag som genomgått vårt inkubatorprogram”.

För mer information, kontakta gärna:

Anton Bolmstedt Svanqvist, medgrundare och VD GuineaPig
anton@guineapig.app
0707-50 04 05

Eric Nilsson, Head of Incubator Yuncture
eric@yuncture.com
0760-22 02 42

GuineaPig har utvecklat en app som hjälper företag att få en friskare och mer engagerad arbetsplats med digitala pass i form av mindfulness, yoga, träning och korta mikropauser. Bolaget har en unik approach genom att vara interagerade i existerande plattformar som Slack och Microsoft Teams.

Yuncture Invest riktar sig till startup-bolag i tidiga faser som har behov av kapital och en aktiv investerare. Genom att vara en del av Hammarviken-koncernen har Yuncture lång erfarenhet av att bygga framgångsrika bolag. Det finns även ett stort nätverk av kompetens som blir tillgängligt för portföljbolagen.