2022-08-30
Invest
Yuncture News

Yuncture investerar i Gottlery

Yuncture Invest genomför ytterligare en investering. Denna gång genom ett nystartat bolag med inriktning mot bland annat Foodtech och detaljhandeln. Bolagets första investering blir i Gottlery, som precis klivit ur Yunctures inkubator. Gottlery säljer ätbara kexskedar för att minska användandet av engångsartiklar som slängs efter användning.

“Detta är en produkt som ligger helt rätt i tiden där man kan ersätta plastskedar”

Genom ett nystartat samägt bolag investerar Yuncture Invest tillsammans med Mats Bejmyr i startup-bolaget Gottlery, som drivs av Tilda Wissmar. Tilda har man bland annat sett i förra säsongen av SVT:s satsning Draknästet, där hon pitchade sina ätbara kexskedar. När kamerorna stängdes av valde Tilda att gå med i Yunctures inkubatorprogram där hon utvecklade bolaget vidare. Nu utökas samarbetet ytterligare genom en investering.

Tilda Wissmar, grundare och VD för Gottlery berättar om hur hon ser på framtiden tillsammans med nya ägarstrukturen:

“Jag är både glad och exalterad över att ha med Yuncture Invest och Mats på Gottlerys bolagsresa. Det känns fantastiskt att få med mer kompetens i bolaget för att främja framtida tillväxt och komplettera mina tidigare investerares expertis. Jag ser mycket fram emot att fortsätta bygga Gottlery och alla planer för verksamheten som jag kommer att förverkliga med stöd från dem.

Christoffer Rydhede, VD för Yuncture Invest:

”Det är riktigt roligt att allt föll på plats, både med skapandet av det gemensamägda bolaget tillsammans med Mats Bejmyr, men också att vi fick möjlighet att investera i ett så intressant bolag som Gottlery. Jag tror att detta samarbete kommer att bli klockrent då Mats med sin spetskompetens i branschen kan stötta Tilda på ett lysande sätt. Det kommer dessutom vara otroligt inspirerande att fortsätta få följa Tilda på nära håll, då man verkligen dras med av hennes engagemang och driv.”

“Detta är en produkt som ligger helt rätt i tiden där man kan ersätta plastskedar med en smaksatt ätbar kexsked som skapar mervärde för miljön och konsumenten. Det ska bli oerhört intressant att följa Tildas resa” säger Mats Bejmyr.

Gottlery säljer ätbara kexskedar för att minska användandet av engångsartiklar som slängs efter användning. De ätbara skedarna, som är veganska och passar perfekt till mjuka efterrätter, finns idag i choklad och våffelsmak.  

Yuncture Invest och Mats Bejmyr har bildat ett gemensamägt investmentbolag som riktar sig till bolag i bland annat Foodtech och detaljhandeln. Mats har en gedigen bakgrund inom detaljhandeln med ledande roller på stora företag som Cederroth och Axfood, bland annat som VD för ett av dotterbolagen. De senaste åren har han även drivit ett eget rekryteringsbolag inom detaljhandeln samt varit VD på Maten É Klar, där TV-kocken Tareq Taylor är en av grundarna.

För mer information, kontakta gärna:

Tilda Wissmar, VD och grundare Gottlery
wissmartilda@gmail.com
+46 724-03 52 36  

Christoffer Rydhede, VD Yuncture
christoffer@yuncture.com
+46 704-95 23 61