2023-08-23
House
Yuncture News

Medtechbolaget Navari flyttar in i Yuncture House!

Ett annat bolag som också har knipit en plats i Yuncture House är medtechbolaget Navari. Teamet består av Madeleine Gustavsson, Axel Blomé och Carl Bodin och de utvecklar ett visualiseringsverktyg som underlättar för kirurger vid borttagning av cancertumörer under titthålsoperationer.

För att förenkla det så kan man säga att Navaris mjukvara ger kirurgen röntgensyn under ingreppet med hjälp av AR (augmented reality) där gömda strukturer, som annars hade varit dolda för det blotta ögat, kan synliggöras. Det resulterar i att cancertumörer kan tas bort säkrare och med bättre precision.

Navaris målsättning är att en titthålsoperation med hjälp av deras teknik ska vara det självklara valet framför en öppen operation. Då kan fler patienter gynnas av fördelar så som kortare återhämtningstid och mindre komplikationer.

Vi är mycket glada över att Navari vill sitta hos oss i Yuncture House. Då vi inte har någon tidigare koppling så ser vi fram emot att lära känna bolaget – så mycket att vi inte kunde hålla oss ifrån att ställa några helt onödiga frågor till teamet:

Är den mest pålitliga när det gäller att baka en kaka?
Madeleine

Är den mest kreativa när det gäller att lösa knepiga problem?
Madeleine

Vem i teamet har flest selfies i sin telefon?
Axel

Vem i teamet är den bästa dansaren på era afterworks?
Axel