2024-01-30
Incubator
Yuncture News

Här är vårens inkubatorbolag

Medan februari närmar sig med stormsteg förbereder vi oss för en spännande nystart – det är nämligen dags att dra igång vårt 14:e inkubatorprogram! Vi har den stora glädjen att välkomna inte bara ett, utan tre banbrytande bolag, vars unika idéer och driv gör dem till perfekta kandidater för vårt program. Från den 5 februari fram till sommaren kommer dessa team inte bara utveckla sina affärsidéer, utan även växa personligen och professionellt under vägledning av våra handplockande mentorer, vars expertis och erfarenheter är skräddarsydda för att matcha varje bolags specifika behov.

I detta inlägg har vi nöjet att introducera dig till dessa inspirerande bolag och de passionerade entreprenörerna som står bakom dem. Ta del av deras resa, drömmar och hur de planerar att revolutionera inom sina respektive branscher. Följ med oss på en inblick i framtiden – där innovation, kunskap och samarbete formar morgondagens framgångar.

Flow Innovate Sweden

Ett spännande bolag som ligger helt rätt i tiden. Deras fokus ligger på att tillämpa och implementera AI-baserade effektivitetslösningar inom fysisk detaljhandel. Bolaget är grundat av Theodor Axelsson, Arta Ekman, Anton Malo och Elias Sandgren. Såhär säger Anton efter att teamet blivit antagna till programmet:

“Att bli en del av Yunctures inkubator är en spännande möjlighet. Vi ser fram emot att samarbeta med erfarna näringslivsprofiler och att etablera oss i Göteborgsregionen”.

Under deras tid hos oss kommer teamet att coachas av våra mentorer Per Adamsson och Sven Gunnar Bodell, som båda har omfattande erfarenhet inom teknisk kompetens och affärsutveckling.

Kasa 360

Kasa 360 skapar unika digitala rundvandringar för kommersiella fastighetsägare, tänk dig Google Maps, men för inomhusmiljöer. Bolaget drivs av Fuad Shidane som ser fram emot våren:

“Vi är väldigt glada att få ta del av inkubatorn och att bli en del av Yunctures ekosystem. Vi på Kasa 360 har en lång resa framför oss och ser fram emot att få dela den med Yuncture”.

Vilka mentorer som kommer att coacha Fuad under programmet är inte helt bekräftat ännu, så vi håller lite på det. Men vi vågar lova att det blir en perfect match!

Foto: Startup stories, Chalmers Ventures, Göteborg.

Envue Technologies

Bolaget är en spin-out från Chalmers Tekniska Högskola och är banbrytande inom kommersialiseringen av ett bioanalytiskt instrument som revolutionerar analysen av enskilda biomolekyler. Deras teknologi erbjuder lösningar för forskare och aktörer inom läkemedels- och bioteknikindustrin på en global skala. VD, Ellen Andreasson delar sin spänning inför våren:

“Vi ser verkligen fram emot att vara en del av Yunctures inkubator. Att få tillgång till deras support, nätverk och kunskap samtidigt som vi omges av en inspirerande, innovativ och entreprenöriell miljö är av stort värde för oss”.

Envue Technologies kommer att ha Tobias Jonsson och Anton Grammatikas som bollplank under tiden i inkubatorn.