2022-02-04
Incubator
Yuncture News

Fem nya bolag kliver in i inkubatorn!

Nu när vi klivit in i februari är det som vanligt dags för oss att dra igång en ny kull Yunctures. Denna gången startar vi upp vårt tionde inkubatorprogram. Här är de fem bolagen som kommer att sitta hos oss under våren.

Gottlery

Gottlery är nya på marknaden och grundades så sent som 2020 av en ung entreprenör från Göteborg vid namn Tilda Wissmar. Företaget säljer ätbara kexskedar för att minska användandet av engångsartiklar som slängs efter användning. De ätbara skedarna, som är veganska, passar perfekt till mjuka efterrätter och finns idag i choklad och vaniljsmak. Du kan köpa dem via hemsidan och i vissa butiker.

Christine Bjärkby och Patrik Gyllhamn kommer vara rådgivare till Tilda och Gottlery under programmet.

– Jag ser mycket fram emot tiden hos Yuncture, jag är säker på att jag kommer få mycket kunskap som jag kan ta med mig i mitt bolagsbyggande, säger Tilda.

”Vem gillar inte en story där en ung person väljer att ta vidare sitt UF-företag och på kort tid har lyckats oerhört bra med att få ut sina produkter på marknaden? Att bekämpa användandet av engångsartiklar i plast med ätbara skedar är en klockren affärsidé. Med exempelvis vårt nätverk inom dagligvaruhandeln hoppas vi kunna hjälpa Tilda och Gottlery att komma ut till ännu fler människor.” – Eric Nilsson, Head of Incubator Yuncture.

MyBlend

MyBlend vill låta alla njuta av smoothies & shakes utan något krångel. De tillverkar och säljer portabla blenders, som gör att du kan snabbt och enkelt kan blanda din favoritsmoothie var som helst, på under 40 sekunder. Mannen bakom bolaget är Casper Caldenby Nagy, som är både grundare och VD. Bolaget lanserades den första maj 2019 och har sedan dess vuxit till att bli den största tillverkaren av portabla blenders i Sverige, med sina 15.000+ kunder. Just nu är det fullt fokus på lanseringen av MyBlend 3 och fortsatt expansion i Europa.

Niklas Kekonius och Johan Berggren kommer att vara rådgivare till Casper och MyBlend.

– Jag är riktigt taggad på att köra igång inkubatorn! Dem senaste snart 3 åren så har jag nästan uteslutande suttit själv och jobbat, så det skall bli riktigt skoj att träffa andra drivna entreprenörer & kunna bolla ideér och tankar med experterna på Yuncture.

”Casper är en riktig ”do-er” som på kort tid har lyckats bygga en e-handel som presterar på hög nivå. Extra roligt är det att se en e-handlare som har utvecklat en egen produkt som kunderna älskar. MyBlend står inför en uppskalning som ska bli intressant att följa och bidra till genom vår erfarenhet av att bygga bolag.” – Eric Nilsson, Head of Incubator Yuncture.

Älska vara nu

Älska Vara Nu drivs av yogaläraren, konstnären och förändringskonsulten Josefin Andersson. Hos Älska Vara Nu hittar du kurser, klasser, coaching, föreläsningar och retreats för både privatpersoner och företag, där fokus ligger på välmående, hållbarhet och ökad energi. Utöver de färdiga kurspaketen som finns kan upplägget skräddarsys efter din verksamhet. Yogan finns alltid med som en grundsten i utformandet av upplägg och kompletteras därefter med de verktyg som passar kundens behov.

Utöver de kurser som Älska Vara Nu erbjuder så säljer Josefin även tavlor. Som konstnär skapar Josefin utifrån samma värdegrund som för resten av Älska Vara Nu. Hennes målningar antar ofta abstrakta eller halvabstrakta motiv och det märks i bilderna att naturen och kontraster är en tydlig inspiration. Du hittar Josefins konst på olika platser runt omkring i Sverige och även digitalt via hennes Instagram @josefin.andersson.art

Louise Börjesson och Mats Rydhede kommer att rådgiva Josefin och Älska Vara Nu.

– Ser fram emot den här våren på Yuncture och jag har en känsla av att VÄXA kommer vara det ord som passar bäst för att beskriva tiden på inkubatorn, säger Josefin.

”Vi har i tidigare program framgångsrikt coachat både en konstnär och en yogalärare. Därför känns det självklart spännande att nu få coacha Josefin, som kombinerar både konst och yoga. Vi ser exempelvis en stor potential i hennes erbjudande till företag, där fokus på hälsa, företagskultur och organisationsutveckling ligger helt rätt i tiden.” – Eric Nilsson, Head of Incubator Yuncture.

Femcares

Femcares drivs av barndomsvännerna Ottilia Linde & Felicia Alfredsson. Idén bakom bolaget uppstod då Felicia märkte att ovanligt många kunder i klädbutiken hon arbetade på då klagade på sitt mående, både fysiskt och psykiskt. Anledningen visade sig vara klimakteriet. Vid samma period gick även hennes mamma och hennes vänninor igenom klimakteriet. Det var då Felicia och Ottilia började undersöka problemet och märkte att det saknades lösningar.

Femcares vision är att skapa medvetenhet kring vad som händer i kroppen vid klimakteriet, genom att tillgängliggöra relevant och uppdaterad information. Likaså vill de ge personliga tips och råd på hur man bäst tar sig igenom denna period i livet. Just nu arbetar de med att utveckla den första versionen av appen, som beräknas vara klar nu i vår.

Månstråle Dahlström och Anna Langenius kommer att agera rådgivare till Femcares.

– Vi ser fram emot att utveckla Femcares som bolag med hjälp av Yuncture och våra rådgivare. Det ska också bli spännande att lära känna personerna bakom de andra bolagen.

” Ett grundarteam med ett starkt driv och en affärsidé som ger information och vägledning som skapar en stor samhällsnytta. Felicia och Ottilia har hittat ett hål på marknaden, med en stor möjlig målgrupp, och tillsammans med oss på Yuncture kommer man kunna bygga ett stabilt bolag som tar tillvara på denna möjlighet.” – Eric Nilsson, Head of Incubator Yuncture.

Radchat

RadChats vision är att skapa multifunktionella sensorsystem som effektiviserar och ökar säkerheten för fordon och industri.

Genom att integrera kommunikation och radarsensorer kan RadChat proaktivt radera radarstörningar, förbättra funktionaliteten hos radarsensorer och öppna upp för nya möjligheter inom datadelning.

Teamet bakom RadChat består av Lukas Crips, Canan Aydogdu, Henk Wymeersch och Simon Zhongxia He. RadChats innovation har lång bakgrund i Chalmersforskning och är framtagen med ledande industripartners, så som Volvo Cars och Veoneer. De kommer att coachas av Håkan Karlsson och Anton Grammatikas under programmet.

“Vi ser väldigt mycket fram emot vår tid hos Yuncture med alla lärdommar och utbytet av erfarenhet som vårens inkubatorprogram kommer skapa.” Lukas Crisp, Co founder & CEO.

”Teknologiskiftet inom fordonsindustrin går snabbare och snabbare. Radchat, med Lukas i spetsen, bidrar på ett innovativt sätt till omställningen till självkörande fordon och har på kort tid lyckats påbörja och bedriva utveckling med flera av branschens mest framstående bolag. Vi kommer t ex kunna bidra till Radchats framgångar genom våra rådgivare med lång erfarenhet i fordonsindustrin.” – Eric Nilsson, Head of Incubator Yuncture.